İZMİR / BAYRAKLI - Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu

FATMA HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU

PROJE ADI:DİJİTAL ÖĞRETMENLER VE GELECEĞİN KODLAMACILARI

21-08-2021

İlk olarak Erasmus K101 personel hareketliliği projemizin (Dijital Öğretmenler ve Geleceğin Kodlamacıları)komisyon toplantısını yaptık.

21-08-2021

Ve daha sonra katılımcı kriterlerini  belirledik ve öğretmenlerimizin  Başvuruların Aldık. Değerlendirme sürecinin ardından katılımcı olarak belirlenen öğretmenlerimizin yurtdışı eğitim faaliyetine  katılmadan önce  Yabancı Dil , Mesleki ve Oryantasyon Eğitimleri aldılar.

Ve projemizin ilk ayağı olan Avusturya' nın başkenti Viyana'ya 6 öğretmenle eğitim için yola koyulduk.

17-10-2021

Eğitimimizden Fotoğraflar

16-10-202116-10-202116-10-202116-10-202116-10-202116-10-202116-10-2021

ve yoğun bir eğitimin ardından Helix Helezon kurs merkezinde "Introduction to Coding and Robotics with Arduino" kursumuzu tamamlayarak sertifikalarımızı almaya hak kazandık.

16-10-2021

İkinci faaliyetimiz olan İspanya Malaga'da Stemxion Robotics eğitim geliştirme merkezinde 5 Öğretmenimiz ve 1 İdarecimiz 31.10.2021- 06.11.2021 tarih aralıklarında katılım gösterdi.

Eğitim faaliyetlerini başarı ile tamamlayan  öğretmenlerimiz edindikleri bilgi ve deneyimlerini öğrencilerine aktardılar ve okulun gelişim sürecine ilişkin bir Kalite planı hazırlandı.

•Okulumuzda, eğitimde STEM yaklaşımını kısmi olsa da hayata geçirebilmemiz ve bu yaklaşımın öğretimin kalitesini arttıracağına inandığımız için ''STEM Atölyesi'' kurulmuştur.

•Öğrenciler, ''Bilişim Teknolojileri ve Yazılım'' dersi öğretim müfredatı ile kodlama becerilerini geliştirerek, ''STEM Atölyesinde gerçekleşen DYK kursları ile ''Robotik Kodlama'' eğitimi almışlardır.

•Bu eğitimlerde, öğrencilerimiz daha önceden edindikleri kazanımlar ile ekran dışı dünyada somut ürünler oluşturmaya çalışarak eğitimlerine devam etmişlerdir.

•Öğrenciler, eğitim sırasında ürünlerini oluşturabilmek için, donanım olarak üzerinde mikro denetleyici barındıran arduino kartlar, bir çok çeşitte sensörler, motor sürücüler, motorlar ve elektronik devre elemanları kullanırlarken, yazılım olarak ise, ''SCRATCH'' tabanlı bir programlama aracı olan ''MBLOCK'' yazılımını kullanmaktadırlar.

•Eğitim boyunca ve sonrasında öğrencilerimizi güdülemek, özgüven vermek adına öğrenci düzeyini aşmamak kaydıyla ulusal ve yerel yarışmalara katılım sağlamaya da çalışılmaktadır.

•Geçen sene ''İnsansız Otonom Araç'', ''Zaman Ayarlı Balık Yemleme'' ve ''Temassız Çöp Tenekesi'' projeleri ile katıldığımız ''Tübitak 4006'' bilim fuarına ek olarak bu yıl ilk defa ortaokulların da dahil olacağı ''Ulusal MEB Robot'' yarışmasına ''Tozkoparan'' kategorisinde başvurmuş bulunmaktayız. Ayrıca önümüzdeki sene ''ODTÜ Robot Günleri'' ne katılmayı amaçlamaktayız.

Yayın: 16.10.2021 - Güncelleme: 27.12.2021 16:26 - Görüntülenme: 317